« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Újabb Tinódis győzelem
Mi a "Siker kulcsa"?

Február 1-én a Budapesti Gazdasági Főiskola - Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg, immáron második alkalommal rendezte meg a „Siker kulcsa” elnevezésű, általános műveltségen és közgazdaságon alapuló országos középiskolai vetélkedőjét.

A verseny kiírás szerint először egy központilag megküldött, számtalan gazdasági és pénzügyi fogalmat, illusztrációt tartalmazó feladatlapot kellett megoldani, majd: Miért lennénk sikeresek az üzleti életben? címmel egy esszét vártak az indulóktól. A zsűri értékelése alapján – és a mi legnagyobb örömünkre – gimnáziumunk mindkét, Németh László, Pénzes Petra, Vizi Ramóna, valamint a Szalai Benedek, Szár Enikő és Smidéliusz Márk alkotta csapata bejutott a főiskolán megszervezett döntőbe.

Eljött a nagy nap, február 1-je. Az egész országból 6 csapat – pápai, lenti, vasvári és pécsi - jutott a döntőbe, ebből négy közgazdasági vagy pénzügyi szakközépiskolából, illetve a mi két csapatunk a Tinódi Gimnáziumból. A 2012-es évre utalva 12 fordulós volt a verseny. Ötletes, kreatív, gördülékeny verseny volt az idei. A felkészültségen túl a talpraesettség is számított. A csapatok bemutatkozása után villámkérdések, keresztrejtvény, puzzle, szituációs játékok következtek, majd az ökológiai lábnyom fogalomkörét kellett prezentáció keretében előadni, megmagyarázni. Minden csapat nagyon ügyesen helyt állt a feladatokban, nagyon érdekes, ötletes megoldásokat láthattunk a prezentációkra, a bemutatkozásokra, illetve a szituációs játékra is. Hamar eltelt a délután, de hát hogy is ne telt volna el, ha jól érzi magát az ember. Az eredményhirdetés előtt megvendégeltek minket a házigazdák és így lehetőségünk nyílt beszélgetni a szponzorok képviselőiből, valamint a főiskola dékánjából, adjunktusából és a KSH képviseletvezetőjéből álló hattagú zsűrivel, illetve a versenytársakkal. Majd ezután jött az „igazság pillanata”. Kíváncsian vártuk, hányadik helyet tudhatjuk magunkénak. Ahogyan haladtak sorban a 6. helytől előre a listán, a 4. helyezést elhagyva felcsillant a szemünk. Tudhattuk, hogy csapataink az első három között vannak. Harmadiknak a mi nevünket mondták ki. Nagyon örültünk. A 2. helyezett a pápai „KözgázosoKK” nevű csapat lett. Mikor ez is elhangzott, tudtuk azt is, hogy az első helyet idén is a Tinódi Gimnázium tudhatja magáénak. A Szalai Benedek vezette „Ruhr-vidék” nevű csapat lett az első helyezett, valamint Benedeket még különdíjjal is jutalmazta a zsűri. Negyedmillió forintnyi nyeremény talált gazdára a sok szponzor jóvoltából. Eredményes napot tudhattunk magunkénak.

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani felkészítő tanárunknak, Vígh Viktornak, a Budapesti Gazdasági Főiskola zalaegerszegi Gazdálkodási Karának, a verseny fő szervezőjének, Takács Dávidnak, illetve nem utolsó sorban iskolánknak, a sárvári Tinódi Gimnáziumnak, hiszen nélkülük nem sikerült volna ilyen szép eredményeket elérnünk.

Németh László és Pénzes Petra
„Laci és az Angyalok” csapattagok

 

 

 

 

 

 

Kattintson a galéria megjelenítéséhez