« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
11.B osztály
Osztályfőnök: Berkovits Rita
Létszám: 30 fő

Balogh Boglárka, Borovics Bálint, Csejtei Zsófia Ágnes, Darázs Dóra, Dávid Ádám László, Dohi Zoltán, Fülöp Csilla Iringó, Gömböcz Noémi, Gróf Eszter, Gyuricza Vivien, Hajas Bálint István, Hajba István, Hannos Attila, Károlyi Bettina, Kasza Kornél, Kupi Petra, László Szilvia, Lónai Dorina, Magó Viktória, Molnár Attila, Moór Adrián, Németh Adalbert Gábor, Németh Valentin, Ódor István, Ódor Viktória Anna, Sárosi Bálint, Soós Ádám Tamás, Soós Bettina, Takács Anna Zsófia, Vizi Barbara

kitűnő: Fülöp Csilla, Lónai Dorina

jeles: Dávid Ádám, Gróf Eszter, Gyuricza Vivien, László Szilvia, Soós Bettina, Takács Anna

 

Tantárgyi dicséretek

irodalom: Dávid Ádám

nyelvtan: Takács Anna

történelem: Hannos Attila

angol nyelv: László Szilvia, Lónai Dorina, Hajas Bálint

német nyelv: Hajas Bálint

kémia: László Szilvia

rajz és vizuális kultúra: Fülöp Csilla, Magó Viktória, Takács Anna

 

Osztályprogramok

Karácsonyi teadélután

Színházlátogatás: Madách Imre: Az ember tragédiája – Weöres Sándor Színház, Szombathely

Osztálykirándulás: május 18-20. Nyíregyháza

Kerékpártúra Ikervárra

 

Osztálykirándulás

A kép, amivel a kirándulást nyertük

A 11.B Nyíregyházán

Kalandparkban 1

Kalandparkban 2

Kalandparki kalandozások

Vadaspark 1

Vadaspark 2

A nyíregyházi Magic House Nyelvstúdió 2011. szeptember elején indított egy versenyt az interneten, az egyik közösségi oldalon. A vetélkedő címe: „Az ország legklasszabb osztálya”. A versengés csupán egy hónapig tartott, célja az volt, hogy a feltöltött osztályképet minél többen ’lájkolják’. Ez persze cseppet sem olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik, hiszen több osztály nevezett, és kis csapatunknak igen csak meg kellett küzdeni az első helyért. Az osztályban szinte mindenki mozgósította ismerőseit, rokonait, illetve próbált a lehető legtöbb helyről ’lájkot’ szerezni. Ennek természetesen meg is lett az eredménye, hiszen a Sárvári Tinódi Gimnázium 11. B osztálya ’hivatalosan’ is az ország legklasszabb osztálya lett, ami nem csak az osztály diákjainak, hanem az iskolának és Sárvárnak is dicsőség.

A nyeremény persze nem csak ez a cím volt, a nyelvstúdió ugyanis biztosított nekünk egy kétnapos kirándulást Nyíregyházára, programokkal együtt.

2012. május 8-án indultunk vonattal Sárvárról egy igazán korai időpontban. Ennek persze senki nem örült, de nem volt más választás, hiszen Nyíregyháza jóformán az ország másik felében található. Az út ugyan hosszú volt, de nem unatkoztunk. Ennek két oka volt: egyrészt az út első felében az álmosság több embert arra késztetett, hogy mély álomba merüljön; másrészt viszont már izgatottak voltunk, kíváncsian vártuk az osztálykirándulás programjait.

Miután fél egykor megérkeztünk a nyíregyházi vasútállomásra, egy kisbusz elszállított minket és csomagjainkat a Sóstó Lovasklubhoz, ahol a szállásunk volt. Miután lepakoltunk és átöltöztünk, elindultunk az első programunk helyszínére, a Sóstói Kalandparkba. Itt a megfelelő biztonsági tudnivalók megszerzése után mindenki kedvére mászhatott, csúszhatott. Miután itt kellemesen elfáradtunk, visszatértünk a szállásunkra, ahol egy kisebb „csendes” pihenő után a Magic House szervezett nekünk egy bográcsgulyás-partyt. Mindnyájan jóllaktunk, majd születésnapja alkalmából felköszöntöttük kísérő tanárunkat, Lőke Dóra tanárnőt.

Másnap reggeli után elindultunk Magyarország egyik legnagyobb vadasparkjába és állatkertjébe. Itt rengeteg érdekes és gyönyörű állatot csodálhattunk meg a világ minden tájáról Afrikától egészen Dél- és Észak-Amerikáig. A délelőtt ezzel a programmal el is telt. Miután megebédeltünk, útra keltünk, hogy megcsodáljuk Nyíregyháza igazán csodálatos és hangulatos belvárosát, ahol éppen a ’Város Napját’ ünnepelték különböző rendezvényekkel. A városnézés fáradalmait egy kis mozizással vezettük le. A filmeket előre kiválasztottuk, így mindenki eldönthette, hogy „A diktátor” című filmet vagy „Az éjsötét árnyék” című alkotást szeretné megtekinteni.

A nagyszerű filmek felejthetetlen pillanatokat szereztek mindannyiunknak. A filmezést egy kisebb „gyalogtúra”, valamint egy Muri Enikő koncert követte, ezt követően pedig visszabuszoztunk a szállásra, ahol bár kevés alvással, de vidáman töltöttük az éjszakát.

Aztán elérkezett a pillanat, amit senki nem várt - az utolsó nap reggele. Reggeli után mindenki összepakolt, majd vonakodva indultunk el a buszmegállóba „kis” csomagjainkkal. Ott még köszönetet mondtunk a szervezőknek, majd útnak indultunk a vasútállomás felé.

A hazafelé tartó út ismét vegyes érzelmeket váltott ki belőlünk, hiszen eleinte még inkább visszavágytunk Nyíregyházára és még folytattuk volna a kirándulást, de ahogy egyre többet utaztunk és egyre közelebb értünk Sárvárhoz, annál inkább szerettünk volna mi is otthon lenni, hiszen úrrá lett rajtunk a honvágy és a fáradtság.

Úgy gondolom, minden osztálytársam nevében elmondhatom, hogy jól éreztük magunkat a kiránduláson és olyan élményekkel gazdagodtunk, melyeket még jó pár érettségi találkozón emlegetünk majd.

Végül, de nem utolsó sorban szeretnék köszönetet mondani az osztály nevében a szervező Magic House Nyelvstúdiónak, kísérőtanárunknak, Lőke Dóra tanárnőnek, és természetesen osztályfőnökünknek, Berkovits Rita tanárnőnek a jó hangulatért és a felejthetetlen élményekért.

Dávid Ádám
11.B osztályos tanuló

 

 

 

 

 

 

 

Június 15-én a 11.B osztály kerékpártúrára indult Ikervárra. A kellemes 8 km után a focipályánál telepedtünk le, ahol ki-ki kedve szerint töltötte el az időt: fociztunk, tollasoztunk, beszélgettünk, cseresznyéztünk és napoztunk. Miután erőt gyűjtöttünk, másik útvonalon, a sótonyi dombok felé tekertünk haza. Gyönyörű időben, jó hangulatban töltöttük a tanév utolsó napját.

Indulás avagy fő a biztonság! Kalandra fel a szuperbringákkal! Vidám indulás
A vidám kapus Bombafejes! Gól vagy ember a hálóban
A hálóőr magányossága Egy zacskóból cseresznyézünk A labdazsonglőr
Napozás a focipályán Emberek a pályán Ez akár az EB csele is lehetne