« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
11.A osztály
Osztályfőnök: Csikós Györgyné
Létszám: 25 fő

Adorján Tamás, Ankus Tünde, Bajnok Bendegúz József, Béres Chiara, Boda Stefánia, Góczán Tamás, Horváth Gergő Gábor, Horváth Márk, Kassai Jennifer Ildikó, Komáromi Anita, Kontó Edit, Molnár Dániel József, Nagy István, Németh Debora, Németh Diána, Németh Márk, Németh Richárd, Pártli Máté János, Pócza Gergő Richárd, Szabó Annabel Anett, Szabó Brigitta, Szabó Jennifer, Tar Bálint, Tóth Kitti, Viszket Nikolett

Tantárgyi dicséretek

ének-zene: Nagy István

rajz és vizuális kultúra: Boda Stefánia, Viszket Nikolett

 

Osztályprogramok

Tinódi Atlétika Kupa szervezése

Tekézés két alkalommal

Közös program az admonti diákokkal

Karácsonyi ajándékozás, játékdélután

Látogatás a HUKE-ban

Színházlátogatás: 12 fő

Ifjúsági hangversenybérlet: 19 tanuló

 

Nyelvvizsgák

Középfokú  angol C: Boda Stefánia, Németh Richárd

Középfokú angol A: Viszket Nikolett, Adorján Tamás, Molnár Dániel,  Nagy István, Németh Márk, Tar Bálint

 

Fertődi kastély lépcsőjén

Csokigyárban

Csokiszökőkút

Kostoló a csokigyárban

Szalonnasütés

Fraknoi vár látogatásan

Fraknoi várlátogatása tárlatvezetéssel

A szélmalom lábánál

Tekézés

Osztálykirándulás

Az idei osztálykirándulásra 2012. május 18-19-én került sor. Sopron, a Fertő tó környékét, Ausztria egy részét tekintettük meg.

Pénteken reggel indultunk, szerencsére jó időnk volt az egész hétvégén. Egyórás utazás után megérkeztünk Fertődre, ahol az Esterházy-kastélyt néztük meg. Ezt követően Ausztriába mentünk át, a Fertő tó partjára, ahol szabadprogram keretében a kikötővel és a város egy részével ismerkedtünk meg. Utána Ilmitzre utaztunk, ahol egy szélmalmot látogattunk meg. Egy örömteli fényképezkedés után visszatértünk a határon, Fertőboznak vettük az irányt, ahol elfoglaltuk a szállást. Mikor megtudtuk, hogy a következő program a Harrer csokoládégyár lesz, boldogan rohantunk a busz felé, ami egyből elindult Sopronba. Először egy kis ízelítőt kaptunk videó segítségével a csokoládé előállításáról, amit egy pohár pezsgő kísért, melyben epres trüffelgolyó volt, majd jött a kóstolás… Talán mondhatom, sokunknak ez volt az idei kirándulás legfelemelőbb pontja. A rengeteg finomság közül először a Föld különböző részeiről kaptunk ízelítőt, majd amikor kinyíltak a szekrények, 36 féle különböző módon elkészített édesség közül válogathattunk. Volt például citromos, chilis, mákos… De a legfinomabbnak talán a boros és a pálinkás csoki ígérkezett a társaim körében. Ám ez még csak a bemelegítő volt. Csokiszökőkútba mártott gyümölcsöket kaptunk, amiből néhányan repetát is kértünk. Ez talán nem is volt olyan jó ötlet, hiszen levezetésként kaptunk egy pohár forrócsokoládét. Ezt követően teli hassal indultunk a busz felé, hogy visszatérjünk a szállásra. Egy óra pihenés alatt felkészítettük a gyomrunkat a következő megpróbáltatásra. A szállásnál volt egy kilátó, ahol tűzrakási lehetőség volt. Itt örömteli éneklések és önfeledt nevetések közepette szalonnát, sonkát, krumplit és mindenféle finomságot sütöttünk. Fáradtan, de sok élménnyel tértünk vissza a szobáinkba.

Szombaton reggel Fertőrákosnak vettük az irányt. Onnan sétahajóval mentünk át Mörbischbe. Utána egy osztrák kisvárosban, Ruston kaptunk szabadprogramot, ahol mindenki kedvére megebédelhetett és körüljárhatta a települést. Mivel a busz jött utánunk, elutaztunk a Fraknói-várhoz. Ezt először kívülről tekintettük meg, majd egy magyar idegenvezető mutatta be a vár nevezetességeit. Az előző nap fáradalmait volt lehetőségünk kipihenni, mert másfél óra buszozás után értünk Sopronba. Itt a bob-pálya rejtelmeit fedeztük fel. Nemcsak mi, diákok élveztük, osztályfőnökünk, Edit néni is végigcsúszott egyszer. Hangos éneklések közepette utaztunk haza.

Vidám pillanatokkal teli élményeket élhettünk át ezen a felejthetetlen osztálykiránduláson. Remélem, az elkövetkezendő két évben is az elmúlt esztendőkhöz hasonló izgalmakat élhetünk át. Ezúton is szeretnénk megköszönni osztályfőnökünknek, Csikós Györgynének és kísérő tanárunknak, Kacsa Cecíliának a jól szervezett, boldog kirándulást.

Szabó Jennifer
11. A osztályos tanuló