« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
10.B osztály
Osztályfőnök: Lukács Katalin
Létszám: 32 fő

Barasits Bianka Fanni, Bogdányi Márk, Bokor Ádám, Böröndi Vivien, Hetyei Judit Annamária, Horváth Dorottya, Kiss Gergő, Kopácsi Evelin Kitti, Nagy Dorina Rita, Nagy Virág, Nardai Viktória, Németh László, Németh Nóra, Őri Erika, Őri Regina Zita, Pados Nikoletta, Patyi Kinga, Pénzes Petra, Pup Ramóna, Reichardt Péter, Simon Dániel, Smidéliusz Márk, Soós Réka Anna, Szalai Benedek Ferenc, Szár Enikő, Szekeres Levente, Szélessy Vivien, Tóth Árpád Imre, Tóth Viktória, Varga Eszter, Varga Máté, Vizi Ramóna

A siklósi vár bejáratánál

A Széchenyi téren zajlik az élet

A Széchenyi téren

Az a sok múzeum!!!

Az osztály kiránduláson

Pécs centruma

Osztálytársak felülnézetből

jeles: Horváth Dorottya, Őri Erika, Szalai Benedek, Szélessy Vivien

 

Tantárgyi dicséretek

történelem: Bogdányi Márk

német nyelv: Őri Erika

ének-zene: Horváth Dorottya, Szalai Benedek

 

Osztályprogramok

Adventi kirándulás Bécsbe

Karácsonyi műsor, ajándékozás

A zalaegerszegi színház beavató előadása: Shakespeare: Rómeó és Júlia

 

Osztálykirándulás – Pécs és környéke

Az idei tanévben a Dél-Dunántúlt választottuk osztálykirándulásunk célpontjának. Főként Pécset és környékét tekintettük meg.

Első állomásunk a cseppkőbarlangjáról híres Abaliget volt. Ott egy majdnem fél kilométeres sétát tettünk a hűvös, körülbelül 11-13 fokos barlangban. Sajnos fényképezni nem lehetett. Óvatosan kellett haladni, mivel a talaj itt-ott nagyon csúszós és kissé sáros volt. Megtudtuk, hogy ha a cseppkövekhez hozzáér a bőrünk, akkor érdekes módon ott már nem nő tovább a cseppkő.

Rövid pihenő után ismét továbbálltunk. Következő célpontunk a Pécs közeli TV torony volt, egészen madártávlatból láthattuk a várost a torony talpától mért 80 méteres magasságból. Rendkívül szép panorámaképeket lehet készíteni, a látvány pedig szemet gyönyörködtető.

Elindultunk lefelé a hegyről, célállomásunk felé vettük az irányt. Pécsre érkezésünk után a várost tekintettük meg. Megnéztük a főbb látnivalókat, múzeumokat, sétálgattunk és szabadprogram is volt. Többek között megnéztük a Vasarely-múzeumot, a Dzsámit, körbejártuk a Székesegyházat és még sok mást is. A szabadidő elteltével fogtuk magunkat és elfoglaltuk a szállásunkat. Egy kollégiumban töltöttük az éjszakát. Mindenki berendezkedett, készülődött, hiszen nem sokkal azután indultunk a plázába megnézni egy jó filmet. Mint pár másik osztály, mi is A diktátor c. filmet választottuk, úgy gondoltuk, hogy ez jó lesz. Nem csalódtunk. Majdnem mindenkinek tetszett, poénos volt, szórakoztató, főleg a mi korosztályunknak készült a film. A mozitól a főtér felé vettük az irányt. Mindenki kapott egy kis szabadidőt. Néhányan beültek enni-inni, volt, aki még egy kicsit várost nézett, és páran egyszerűen csak beszélgettek és pihentek a főtér padjain ülve. Pécsett éjjel nagy a zsongás, sok-sok ember sétál, üldögél, jól érzi magát, néhány üzlet és a vendéglátóegységek éjfél előtt be sem zárnak. Éjfél után a kollégiumban voltunk, beszélgettünk, pókereztünk, hülyéskedtünk.

Másnap reggel korán keltünk, mindenki megreggelizett, a többség a városban, páran a kollégiumban. Azután bepakoltunk a buszba, elindultunk a 2. nap programjaira. Még mielőtt kiértünk volna a városból, egy utolsó vásárlásra megálltunk az Árkádban. Mindenki kedvére vásárolhatott még egyet.

A második nap első állomása a máriagyűdi kápolna és búcsújáróhely volt. Körbejártuk a stációkat, beültünk a kápolnába. Egy érdekes mondat fogadott minket az ajtón: „Isten téged is hív, de nem a mobilodon!” kezdetű felhívás, ami kér mindenkit telefonja kikapcsolására.

Elhagyva Máriagyűdöt, utunk Siklósra vezetett. Megnéztük a nemrégiben felújított várat, különféle témájú termek voltak. Volt, ami a lovagokról, fegyverzetekről szólt, volt elsősegélyszoba, valamint nem utolsó sorban egy borospincét is megtekinthettünk.

Majd ezután jött az ebéd, egy jó kis restiben rendeltünk menüt. Az étel finom volt, mindenki jóllakott.

Utolsó állomásunknak a már tavaly felfedezett Keszthelyt választottuk így a nap végére. Sétálhattunk egyet a Balaton-parton, nosztalgiázva tavalyról, vásárolhattunk szuveníreket.

Elindultunk végleg hazafelé, Sárvárig már csak egy-két helyen álltunk meg, hogy letegyük pár osztálytársamat, mivel épp útba esett a lakhelyük.

Összességében jó kis osztálykirándulás volt ez, kellemesen elfáradtunk, hazafelé jó volt a hangulat, bár voltak alvós időszakok, „mélypontok” is. Énekeltünk, beszélgettünk, viccelődtünk.

Ezúton is szeretném még egyszer megköszönni a magam és az osztály nevében Kati néninek és Bognár Nóra tanárnőnek, hogy elkísértek minket az útra, felejthetetlen élmény volt!

Németh László
10.B osztályos tanuló

 

 

 

Pécs látképe a Misina legtetejéről

 

Az utolsó tanítási nap

A 10.B osztály az utolsó tanítási napon a város zöldövezetét kereste fel. A Várparkban már előkerült a labda, a Csónakázótónál pedig a kosárlabda és néhány ütő is. A hőmérséklet egyre emelkedett, így volt, aki  a fák hűs árnyékában búcsúztatta a tanévet. A fiúk bírták legtovább a kosárpalánk bombázását. Jó befejezése volt ez második gimnáziumi évünknek.

A hűs fák alatt a vár tövében Már előkerült a labda Szurkolgatunk, napozgatunk
A mozgás öröme A fiúk jól bírják! De jó lenne csobbanni egyet!
Kosármeccs Lassan induljunk! Háló nélkül