« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Molnár Károly előadása

2011. október 7-én abban a megtiszteltetésben lehetett részünk, hogy Pernecker Csilla tanárnő egyik volt tanítványa, Molnár Károly ellátogatott hozzánk iskolánk alapításának 60. évfordulója alkalmából. 

Karesz megosztotta velünk gimnáziumunkban átélt emlékeit, tapasztalatait, és mesélt többek között egyetemi tanulmányairól is. Még a budapesti ELTE hallgatója, de már  elhelyezkedett álmai szakmájában. Elmondta, hogy kisgyermekkora óta színész szeretett volna lenni, illetve a színház világában látta jövőjét. Vágyait meg tudta valósítani kitartó, komoly munkával. Teljes mértékben állíthatja, hogy megérte dolgozni ezért a nemes célért. Jelenleg egy budapesti televíziós csatorna műsorvezetője és szerkesztője. Karesz megmutatta nekünk, hogy zajlik egy napja, egy forgatás és azt, hogy mi a stábtagok dolga. Saját kezünkben tarthattuk egy programajánló műsor – a Reperto Art – menettervét. Kaphattunk pár perces ízelítőket azokból az interjúkból, melyek a legfrissebb ajánlóban szerepelnek majd. Láthattuk, hogy mi a dolga a műsorvezetőnek és az operatőrnek különböző szituációkban, illetve részesei lehettünk a Törőcsik Marival, Dolhai Attilával és Alföldi Róberttel forgatott beszélgetéseknek. Betekinthettünk a Nemzeti Színház kulisszái mögé, és még  Alföldi Róbert műsorát is láthattuk.

Az előadás végén Karesz elmondta nekünk személyes élményeit, tapasztalatait, amelyeket munkája során megélt. Biztatott minket arra, hogy ne adjuk fel álmainkat, ugyanakkor maradjunk a realitás talaján és alázattal hódoljunk szakmánknak, így  a kitűzött cél már nem lesz messze.

Vincze Kata
9.B osztályos tanuló