« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Dr. habil. Szijártó Imre Ph.D. előadása

Az Eszterházy Károly Főiskola tanszékvezető docense, Dr. Szíjártó Imre habil. Ph.D. is megtisztelt minket jelenlétével. A professzor úr negyvenöt perces előadása keretében beszélt többek között az egyéni életútjáról, filmesztétikáról és médiaismeretről, valamint a mozgóképkultúra tanszék mindennapi életéről.

Az előadó sárvári tanulmányait befejezve egy évet töltött el a szombathelyi egyetemen, majd a debreceni egyetemen magyar-, orosz- és lengyel szakon végzett. Az előadás folyamán rövid idő erejéig egy macedón filmből emelt ki részletet, melyet különböző szempontok alapján elemztünk. A tanár úr felhívta a figyelmünket, hogy léteznek nézhető műsorok is a televízióban, csak meg kell tanulnunk kiszűrni a számunkra színvonaltalan műsorokat. Véleményére különösen érdemes hallgatnunk, hiszen nevéhez sok fontosabb publikáció is fűződik magyar, illetve idegen nyelven, köztük A mozgóképkultúra és médiaismeret tanításának módszertana, Moszkva, Varsó, Maribor. Válogatott tanulmányok, valamint Motion Picture and Media Education in Hungary. Az egykori gimnazista elmondásai alapján az intézményben, ahol tanít, azon kívül, hogy nagyon korszerű körülmények között készülhetnek a diákok, olyan neves szakemberek is oktatnak, mint Koltai Lajos rendező és operatőr.

Mint jelenlegi diák örömmel gondolok rá, hogy a meghívott „Öregdiákok” szívesen mondtak igent az iskola felkérésére, hogy tapasztalataikat megosszák velünk.

Kóbor Júlia
13.A osztályos tanuló

 

 

Az előadás megtekinthető itt.