« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
A siker kulcsával a zsebünkben!

A Budapesti Gazdasági Főiskola zalaegerszegi Gazdálkodási Kara az idei tanévben először rendezte meg A siker kulcsa című országos középiskolai csapatversenyt. 2011. február 8-án a Green Teamnek keresztelt hármasunk öt másik középiskola diákjaival érkezett a zalaegerszegi döntőre.

A döntőt megelőzően csapatunk (Csejtei Tamás, Csonka Fruzsina, Hamadi Mirjam) két forduló feladatait teljesítette sikeresen. Először a Zöld szemüveggel zöld utakon címet viselő dolgozatunkat készítettük el, majd pedig a szervezők által összeállított internetes feladatlapot oldottuk meg. Ezen két forduló összesített eredménye alapján jutottunk az országos döntőbe Zalaegerszegre, ahol további megmérettetések vártak ránk. Villámkérdések, feladatlapok, activity játék, prezentációszerkesztés. Természetesen a feladatok a gazdaság, a pénzügy és informatika területét, valamint az általános műveltséget érintették. Nagyon izgalmas délután volt, rengeteget tanultunk. Az idő gyorsan telt, nemsokára az eredményhirdetés következett. Nagy meglepetés volt számunkra, hogy a pontok alapján a mi csapatunk győzött. Az első helyezettnek járó oklevél és a jelképes „siker kulcsa” mellé a nagylelkű szponzorok ajándékait is megkaptuk, amelyek értékes elektronikai termékek voltak.

A versenyre visszatekintve nem is mertük gondolni, hogy közgazdasági szakközépiskolák csapatait le tudjuk győzni. Mindezt azonban felkészítőnk, Vígh Viktor tanár úr segítsége, tanítása és bátorítása nélkül nem értük volna el. Emellett köszönjük gimnáziumunknak azt a lehetőséget, hogy elindulhattunk a versenyen és támogattak minket.

A Green Team csapata:
Csejtei Tamás, Csonka Fruzsina, Hamadi Mirjam
11.B osztályos tanulók

 

Siker kulcsa - Green team
2011.02.08.