« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Németesek sikere Sümegen
Területi országismereti vetélkedő német nyelven
Német verseny Sümegen

2010. november 22-én Sümegen egy német országismereti versenyen vettünk részt. Az iskolánkat két csapat képviselte. Varga Eszter és Paukovics Gergely 12.A osztályos tanulók alkottak egy csapatot, a másik csapatban pedig Dabis Gábor és én versenyeztünk.

A két fős csapatoknak egy-egy prezentációval kellett készülniük: a téma Bécs volt. Sümegen 11 csapat jelent meg, rendkívül érdekes prezentációkat láthattunk. Voltak, akik Bécs egészét, a látnivalókat ismertették, de akadtak olyanok is, akik különböző szisztémára fűzték fel mondanivalójukat. Eszterék Bécset mint a zene fővárosát mutatták be, Gábor és én a bécsi adventi vásárról beszéltünk saját élményeink alapján., ezzel 3. helyezést értük el.

A zsűri az eredményhirdetéskor külön kiemelte a sárváriak leleményességét, hiszen csak a mi prezentációink végén voltak kvízek. A sümegi tanároknak elnyerte a tetszését, hogy felmértük, mennyire figyel a hallgatóság.

A versenyt nagyon érdekessé tette, hogy a sümegi Kisfaludy Gimnázium egy osztrák vendéget is meghívott, aki számos feladattal készült. A csapatversenyen kívül önálló feladatok is voltak, ezáltal egyéni eredményt is hirdettek. Gábor 4. helyezett lett, én az 5. helyet értem el, Gergő pedig 7. helyen végzett. A helyezettek gazdag ajándékokkal térhettek haza.

A verseny előtti felkészülésben némettanárunk,  van Waardenné Csete Ildikó segített. Ezúton is szeretném megköszönni a segítségét és örülök, hogy részt vehettünk ezen a versenyen. Sok érdekes információt tudtam meg ezáltal Bécsről.

Tendli Dóra
11. B osztályos tanuló