« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Énekkar

Szomorú szívvel összegez akkor egy kórusvezető, ha tizenhárom ballagótól vesz búcsút. Olyan ifjú emberektől, akik külön-külön hihetetlenül különbözőek, igazi karakterek, ami azonban mégis mindannyiukban közös, az a zene szeretete, a közös érzés- és ízlésvilág, az, amivel többek másoknál, és ami ma hatalmas kincs. Nagy űr marad utánuk, csak reményked-hetek abban, hogy lesznek utódaik.

Aki a kóruséneklést választja, azt a nehéz, nagy alázatot kívánó feladatot vállalja, hogy a színpadon a legtökéletesebb egység részévé válik. Cserébe viszont sokat kap: csodálatos többszólamú hangzást, a közösség erejét, magabiztosságot. Elvehetetlen lelki zsákmányt, kifogyhatatlan útravalót. Ezzel az útravalóval bocsátjuk el a tizenkettedikeseket: Petrát, Andit, Dórit, Esztit, Zsanit, Andit, Petit, Lillát, Doriánt, Tündit, Zsófit, Danit, Márkot.

A tanév folyamán részt vettünk valamennyi iskolai megemlékezésen. Az idén ismét isko-lánk adta a március 15-i városi műsort, ahol a fiúk szerepeltek az Emberlelkű földeken című dallal gitárkísérettel. Idén is szerepeltünk a Szent László és a Szent Miklós templomokban, valamint az Éneklő Ifjúság hangversenyen. Ez évi teljes műsorunkat először a hagyományos Tavaszköszöntő koncerten énekeltük.

Idei műsorunk: Ave Maria, Mária-ének, Old black Joe, Cicerenella, Balatoni népdalok, Valahol a fényeken túl, Liszt: Hajnalozó, Jesu Rédemptor.

Az év legemlékezetesebb fellépése december 4-én volt, amikor a város többi kórusával együtt jótékonysági hangversenyt adtunk a vörös iszap sújtotta devecseri általános iskola megsegítésére. Megrendítő élmény volt hallgatni igazgató asszony visszaemlékezését, ugyanakkor megható volt látni az emberek segítőkészségét. Szép, felemelő pillanatok voltak!

Május közepén – az írásbeli érettségik után – egy kellemes kirándulással feledtettük az év fáradalmait. Felfedeztünk egy gyönyörű kis falut: Magyarpolányt. Megmásztuk a Kálvária-hegyet, megcsodáltuk a Tájházat, amelynek pajtája kiváló hangversenyteremnek bizonyult. A helybelieket is megörvendeztettük egy rögtönzött koncerttel. Az ajkai fagyizást a Somló meghódítása követte. Az ének és a gitár természetesen a hegycsúcson is megszólalt. Kísérőink Nagy Péterné és Szijártóné Lepsényi Ildikó tanárnők voltak, akik az év során is segítették munkánkat.

Énekkaros kirándulás
2011.05.17.

A Filharmónia szervezésében az idén 137 tanulónk vett részt három alkalommal ifjúsági hangversenyen. A program a következő volt:
    Budapest Saxophone Quartet műsora Bachtól Gershwinig
    „Liszt Ferenc és a művészetek” – Hegedűs Endre zongora, Mohácsi Attila szavalat
    „Erkel Ferenc emlékhangverseny” – Savaria Szimfonikus Zenekar Medveczky Ádám ve-zényletével

Pernecker Csilla
szaktanár