« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
2013. Gólyanap
avagy újra rajzott a „ciconia tinódi”
Fényképek

Harminc évvel ezelőtt rendezték meg iskolánkban a legelső gólyabált, ám az még nagyban eltért a ma megszokottól. Korábban csak az avatásról szólt az ünnepség, azóta ezt játékos feladatok és egy bemutatkozó műsor egészíti ki.

Az idei évben a Gólyanapra október 25-én került sor. Most is négy osztály versengett az első helyért és az azzal járó jutalomért, a diáknyelven csak „szívatásnak” nevezett játékos vetélkedő megszervezéséért. Előtte azonban mindegyik elsős osztály egy rövid zenés-táncos műsort adott elő, hogy ők is megmérettessék magukat a Tinódi legendás színpadán. Ebből szép képet kaphattunk arról, mennyire összetartó közösségek alakultak ki szeptember óta, mennyi munkát fektettek bele, hogy a lehető legjobban sikerüljön bemutatkozásuk.

Ezt követte a gólyák felvonulása a tizedik évfolyam által meghatározott öltözékben, amelyet idén többek között a láthatósági mellény, a kékre színezett, fejre húzott pelenka és a fél lábra kötözött szemeteszsák tett egyedivé. A következő feladatnál a kilencedikesek az ügyességüket és rátermettségüket mutathatták meg a vicces vetélkedőben. A feladatokat, melyek mind-mind másféle képességet mértek fel, a 10.B osztály találta ki. Volt, ahol a rögtönzésre (mint például a kefires lufinál), kreativitásra („Durranjon a lufi!”) vagy éppen az ügyességre (Gumi-hami) volt szükség. A Megy a gőzös fantázianevű feladat által (az elsősök „vonatozásra” invitálták a járókelőket) az egész város megtudhatta, milyen buli zajlik a Tinódi gimnáziumban. Sőt, a legbátrabbak még szerelmet is vallottak osztályfőnöküknek!

Délután a gólyák rokonaiknak, családtagjaiknak is bemutathatták a délelőtti műsort, amivel már bizonyítottak az iskola tanulói és tanárai előtt. (A produkció után finom sütemények várták az osztálytermekben a hozzátartozókat és a gólyákat.) Végül a találó és frappáns eskü elmondásával váltak igazi tinódis diákokká kilencedikeseink. Ezután következett a nap talán legizgalmasabb része, az eredményhirdetés. Ez alapján idén szoros versenyben a 9.A osztály végzett az első helyen, második helyezettek holtversenyben a 9.B és 9.D, harmadik helyezett pedig a 9.C osztály lett. A napot a gólyabulival zártuk, ahol kiadhattuk magunkból az egész napi izgalmakat. Az este talán legjobb része az volt, hogy mindenki megtalálhatta a neki tetsző szórakozást. Ugyanis a gólyanapi bulin kívül az „Öregdiákok padja” előtt immár második alkalommal megrendezett TI-TEA parti várta a vásározókat és az érdeklődő diákokat.

A minden évben megrendezett gólyaavatás fontos része az iskola életének, mert összességében ez az első alkalom, ahol a kilencedikesek is megtudhatják, hogy: „Tinódisnak lenni jó!”

van Waarden Franciska
(Tinódi Daily)

 

 

A 9.A osztály műsora

 

A 9.B osztály műsora

 

A 9.C osztály műsora

 

A 9.D osztály műsora