« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
2012
Flying Barbie avagy diáknap rózsaszínben!
Diáknapi helyszínek

Az idei diáknap a hagyományoknak megfelelően indult, azaz volt iskolakulcs átadása és osztályok közötti verseny. A verseny ”szobáit”, mint mindig, a diákok találták ki. Az egyik legkülönlegesebb helyszín a ”gyümölcsszobor, zöldségpálma” szoba volt, ahol a diákok igen kreatív figurákat barkácsoltak a hozott alapanyagokból. Az én kedvenceim az uborkapingvinek voltak! A dísztermi ”Ki MitTud?”-on az osztályok megmutathatták tánc- és énektudásukat. Itt is nagyon változatos produkciókat láthatott a zsűri: megzenésített verset, átköltött Tankcsapdát (J), ugróköteles táncot és még sorolhatnám a többi egyedi bemutatót!  Számítógépes játékverseny a pontok egyszerű számolhatósága kedvéért Szuper Márió volt, ami ugyan egy kis csalódást okozott a lövöldözni vágyó diákok számára, mégis  nagy verseny alakult ki. A „Forma 1-es” szobában a résztvevők lemérhették lexikális tudásukat a formula 1 világából. A fantáziasmink-versenyben a jelentkezők feladata egymás kisminkelése  volt ”A tavasz minden színe” témában. A honlapra feltett képek - azt hiszem - önmagukért beszélnek. Az alter ping-pong asztalitenisz versenyben a vágódeszka volt a legnépszerűbb ütőtípus. A távirányításos autóverseny kicsit nehezen indult. A külső helyszínre tervezett autó ugyanis igencsak csúszkált a terem parkettáján. Ettől függetlenül, a fiúsnak nevezhető programon a lányok nagyon profi módon irányították a kisautót. Az ”Egy perc”-es szobában az Egy perc c. játékos vetélkedőből szerepeltek feladatok. A győzelemhez nem csak ügyesnek, hanem pontosnak kellett lenni, hiszen a fagolyóval leütni a két méterre felállított ceruzát nem kis teljesítmény! Az előző évben is nagy sikert aratott kaszinószoba a szerencsejátékot kedvelőknek nyújtott élvezetet és egyben nagyszerű versenyt.

Aki csak nézelődni vágyott, az mehetett filmet nézni vagy éppen drukkolni a végzősök -  maradók közötti labdajátéktornán, amelyet speciel 3:1 arányban a végzősök nyertek! A diáknap talán legkülönlegesebb eseménye a Flying Barbie volt. A feladat: egy Barbie babát egy adott pontról elröpíteni. A babát húzni, tartani nem lehetett. A diákság több kiváló megoldással reptette a Barbiekat. Volt itt szén-dioxid patronos rakéta, sűrített levegős repülő, óriás csúzli, klasszikus hidrogénes lufi, hőlégballon, horgászbottal indított baba, stb. A pontok a távolság, az ötletesség és a feladathoz illő öltözék részeredményeiből tevődtek össze.

A tanári műsor előtt a műveltségi verseny eredményhirdetésére került sor, majd a diáknapi trófea átadása következett.

A diáknap fénypontja idén is a tanári műsor volt, amely ebben az évben Barbie stílusban készült. Tanáraink ismételten egy mulatságos előadást produkáltak, amely a fiatalok mindennapos tevékenységét foglalta össze. Valóságshow vs szappanoperák címmel jelent meg az idei videofilm. (Megtekinthető iskolánk honlapján) A filmben minden volt, aminek „helye” van szappanoperában és valóságshowban: dráma, szerelmi háromszög, pletyka és egyebek.

Vígh Viktor és Grodvalt Ottó tanár úr a WiGO production alapító atyjai egy Barbie-ról szóló dallal lepték meg közönségüket, mely igen nagy sikert aratott. Jövőre lesz 10 éve, hogy két kreatív tanárunk összeállt és megalapította a WiGO production-t. Reméljük, hogy ez alkalomból is egy színvonalas és humoros műsorral fognak kedveskedni nekünk.

Kovács Karina Jutta
12. A osztályos tanuló

 

Diáknapi buli
2012.03.30.