« 2018. február »
H K Sz Cs P Sz V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
A+ A-
A TINÓDI DÖK partneri csoport bemutatása

DIA partneri csoport neve: Tinódi DÖK

Szervezet forma: középiskolai diákönkormányzat

Címünk: Sárvár, Móricz Zs. u. 2. / 9600

Az iskolánk neve: Tinódi Sebestyén Gimnázium és Idegenforgalmi, Vendéglátói Szakközépiskola

Iskolánkról: Az iskola, történelméről, gyógy- és wellness fürdőjéről, változatos programjairól, a Rába-folyó zöld árterületeiről híres kisvárosban, Sárváron található. A város egyetlen olyan középfokú intézménye, ahol elsősorban gimnáziumi képzés folyik. Emellett megjelent a szakközépiskolai, valamint az érettségire épülő technikusképzés. A 2004-2005. tanévtől nálunk is választhatják a tanulók az öt évfolyamos - nyelvi előkészítő évfolyammal induló - oktatási formát. Intézményünk -helyzetéből adódóan- a sárvári és Sárvár környéki tanulók oktatását, nevelését és -korlátozott számban- kollégiumi elhelyezését biztosítja. Hosszú évek óta több mint 500 tanulónk van. A gimnáziumi iskolatípusban az általános műveltséget megalapozó, valamint érettségi vizsgára és felsőfokú iskolai tanulmányok megkezdésére felkészítő nevelés és oktatás folyik. A szakközépiskolában az általános és a szakmai műveltséget megalapozó, és a további műveltség megszerzését elősegítő nevelő-oktató tevékenység folyik. Tanulóinak, tanárainak tevékenysége jelentősen hozzájárul a város szellemiségének, kulturális életének sokszínűbbé tételéhez. Az elmúlt 50 év alatt számos színes tanáregyéniség, és a gimnáziumunk padjaiból kikerülő, a nagyvilágban is elismerést szerzett szaktekintély öregbítette nemcsak az intézmény, hanem városunk hírnevét is. Diákjaink meghatározó számban képviseltetik magukat a városi egyesületekben.

Az iskolai diákönkormányzat (DÖK) tevékenységei: Az iskolánkban a diákélet fő szervezője a Diákönkormányzat. A DÖK tevékenysége igen sokszínű. A legfontosabb feladatai: sulirádió működtetése (DUE tagság), műveltségi verseny rendezése, diáknapok szervezése, osztálytisztasági verseny lebonyolítása, iskolai bulik szervezése, részvétel DÖK-ös továbbképzéseken, véleménynyilvánítás az iskola hivatalos ügyeiben.

Vállalt feladataink, mint DIA partneri csoport: Ami kapcsolati szerződésben vállaltunk, tehát:

  • Rendszeres önkéntes tevékenységet végzünk a helyi közösség fejlesztése érdekében: felvesszük a kapcsolatot a város óvodáival és segítünk nekik a télapói események lebonyolításban.
  • Részt veszünk a KÖZÖD? Önkéntes Fiatalok Napján, ahol takarítást fogunk szervezni Sárváron.
  • A csoport képviselője részt vesz legalább egy, a DIA által rendezett Koordinátor napon;
  • Továbbiakban is tartjuk a kapcsolatot a helyi önkormányzattal és a médiával;
  • Helyi szinten képviseljük a DIA-t;
  • A hálózaton belül megosztjuk a tapasztalatait és tudását más koordinátorokkal
  • Kapcsolatépítéssel segítjük a hálózat fejlődését;
  • Valós igényeken alapuló minőségi programot hozunk létre.
  • A hatékony csoportműködés érdekében együttműködünk a regionális koordinátorokkal

Mit várunk a Demokratikus Ifjúságért Alapítványtól: Szeretnénk részt venni a DIA által szervezett programokon, továbbképzéseken, pályázatokon.