« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Építs vulkánt!

 

Nemrégiben földrajz órán egy izgalmas projektet hirdetett meg nekünk Vígh Viktor tanár úr. A feladat a következő volt: vulkánt kellett építeni. Természetesen csak egy kisméretű makett elkészítése volt a feladat, de mindenkinek, aki belevágott, meg kellett mutatnia, hogy mennyire kreatív, és hogy milyen jól tud csapatban dolgozni.

A feladat nem volt kötelező, ám a vállalkozó szelleműek 2-5 fős csoportokba rendeződtek és megpróbáltak minél szebb, minél valóságosabb vulkánmodelleket alkotni.  Én személy szerint nem vettem részt a feladatban, de külső szemlélőként nagyon érdekes volt látni azt a kreativitást és belefektetett energiát, amit a csapatok tanúsítottak. Rengeteg követelménynek kellett eleget tenni: például a modell megfelelő mérete, felépítése, szépsége, kémiai működése és hasonlósága valamelyik híres, létező vulkánhoz mind fontos szempont volt. Elképesztő munkák születtek.  A csoportok a tervezéstől kezdve az építésen keresztül egészen a bemutatóig nagyon szépen dolgoztak. Mindenki ismertette, hogy milyen technikával dolgozott; nagyon népszerű volt a szódabikarbóna és ecet reakciójának felhasználása. Volt, aki még ételfestéket is kevert az ecetbe, így még jobban sikerült modellezni egy igazi vulkánkitörést. A maketteket szépen le is festették, általában a festékszórók váltak be leginkább.

A felvételek önmagukért beszélnek, tényleg mindenki nagyon szép munkát végzett. Ez a feladat is erősítette a csapatszellemet, ami 9. osztályban különösen fontos. Így mindenki megtanulhat másokkal együttműködve, csapatban dolgozni. Az egész osztálynak nagyon tetszett a feladat, ezért izgatottan várjuk a következő projekt lehetőségét.

Horvát Lilla
9.B osztályos tanuló