« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Tinódis siker az UNICEF rajzpályázatán

Bakonyi Kíra 11.D osztályos tanuló

Bakonyi Kíra 11.D osztályos tanuló

Bakonyi Kíra 11.D osztályos tanuló

Bakonyi Kíra munkája

Szentgyörgyvári Ivett munkája

A szombati szalagavató napján tudtam meg, hogy első lettem az UNICEF által meghirdetett országos rajzpályázaton. Nagyon örültem neki, és Vera tanárnővel megbeszéltük, hogy elutazunk Budapestre, hogy átvegyem a díjat.

Az utazás számomra élvezetes volt, mert nagyon szeretek vonatozni. 10 órakor érkeztünk a Néprajzi Múzeumba, ahol a díszteremben sok kamera és újságíró között zajlott le a díjátadó ünnepség. Nagyon boldog voltam, amikor kimondták a nevemet, és hogy első helyezett lettem a 15-18 éves korosztályban. Egy kirándulást nyertem egy általam kiválasztható programra.

A díjak, oklevelek kiosztása után szendvicsebéddel vendégeltek meg minket, majd megnézhettük a kiállított képeket és rajzokat.

Nagyon jó nap volt, köszönöm Vera tanárnőnek a támogatást, és hogy elkísért.

Bakonyi Kíra
11.D osztályos tanuló

 

 

A gyermekek jogainak egyezményét 1989. november 20-án írták alá, ez a nap a gyermekek napja. Az UNICEF sokféle helyszínen próbálja meg felhívni a figyelmet a gyermekek jogaira és rengeteg gyerekeknek szóló programot szervez így november végén. A művészeti pályázatok díjkiosztására is ezért került sor ezen a napon.

A pályázatra ebben az évben „Ilyen világban élek”, vagy „Ilyen világban szeretnék élni” témakörben lehetett munkákat beküldeni.

Különböző kategóriákban hirdettek eredményeket, a rajzok mellett fotókat és filmeket is értékeltek. Bakonyi Kíra 11.D osztályos diákunk Mészáros Antóniától, az UNICEF magyarországi ügyvezető igazgatójától vehette át a díját.

Kíra vendéglátós diákként nem is tanul rajzot, viszont már több éve rajz szakkörünk oszlopos tagja, ezért különös büszkeséggel tölt el, hogy munkáját ilyen módon kiemelték.

Itt szeretném megemlíteni, hogy a pályázatra nagyon szép grafikát készített Szentgyörgyvári Ivett 11.B osztályos tanuló is.

Grodvaltné Martos Veronika
szaktanár