« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Megnyertük a nyelvi projektversenyt

Zrínyi Eszter, Szabó Dorina, Majerhoffer Nóra 11.A osztályos tanulók

Ódor Gergő, Monostori Patrik, Hegyi Balázs 10.B osztályos tanulók

Schneider Brigitta, Szakály Patrícia, Horváth Ildikó 10.B osztályos tanulók

Angol nyelvi

Immár 10. alkalommal rendezte meg a BÁBELI ZŰRZAVAR elnevezésű versenyt a soproni Szent Orsolya Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium az Orsolyás Nyelvi Napok keretében. A középiskolás diákoknak egy projektversenyt hirdettek. Angolból a téma Saint Patrick and His Holiday (Szent Patrik és az Ő Ünnepe) volt, melyre 3 fős csapatoktól 5-8 perces önálló előadást vártak. Iskolánk 11. A osztályából Majerhoffer Nóra, Szabó Dorina és Zrínyi Eszter vállalta, hogy felkészül az adott témából, és részt vesz a versenyen Horváthné Tischler Noémi tanárnő segítségével.

Idén 8 csapat jelentkezett és a következő értékelési szempontok alapján pontozott a három tagú zsűri: előadásmód, eredetiség, nyelvtan, szókincs és a modern technika használata. Szinte maximum pontot szerezve (90/89), a Tinódis csapat prezentációja bizonyult a legjobbnak.

Gratulálunk a győztes csapat tagjainak.

Prezi:

 

 

 

Német nyelvi

2015. november 14-én Sopronban projektversenyt rendeztek, melyen az iskolánkból is részt vett két csapat a 10.B osztályból. Sokat készültünk és gyakoroltunk a v ersenyre.

Idén a német sportmárkákról kellett német nyelvű prezentációt készítenünk. Miután mindenki meghallgatta a többiek bemutatóját, a zsűri értékelte az előadásokat. A verseny befejezése után izgatottan vártuk az eredményhirdetést.

A fiúcsapatunk – melynek tagjai Hegyi Balázs, Monostori Partik és Ódor Gergő volt – 2. helyezést ért el.

A lánycsapatunk – melynek tagjai Szakály Patrícia, Schneider Brigitta és Horváth Ildikó voltak – csupán 1 ponttal csúszott le a dobogóról, 4. helyezést ért el.

Felkészítő tanárunk Csejteiné Libricz Henriett tanárnő volt.