« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Jubileumi találkozó az öregdiákok szervezésében

 

 

Az 1976-ban alapított Öregdiákok Baráti Köre május utolsó szombatján ünnepelte hagyományos találkozóját, melyre 39 osztály kapott meghívást. Mivel az iskola épülete egy alkalommal már nem tud elég helyet biztosítani a jubiláris osztályoknak, ezért délelőtt és délután is emlékező diákoktól volt hangos az iskola.

A délelőtti rendezvényt megtisztelte jelenlétével Prof. Dr. Kásler Miklós, akit az ÖDBK egyhangúlag megválasztott elnökének. A negyvenéves Baráti Körre emlékezett Kondora István, Sárvár polgármestere is, aki maga is szereplője volt az alakuló ünnepi közgyűlésnek.

Negyven éven át volt a Baráti Kör elnöke dr. Póczik István. A leköszönő elnök a gimnázium udvarán elültetett egy fát - a 40 éve érettségizett diákok közreműködésével - bízva az egyesület további sikeres jövőjében, miként azt a mondás is tartja: Aki fát ültet, bízik a jövőben.

Az ÖDBK köszönetét fejezte ki Vitályosné Jordanits Erzsébetnek, aki 40 éve látja el a baráti kör pénzügyi vezetését és Grodvaltné Martos Veronika tanárnőnek, aki elkészítette a Medvegy Antal-díj, illetve az ÖDBK-díj plakettjét is.

A délutáni ünnepségen egy hatalmas tortával emlékeztünk az ÖDBK 40 évére.

Az ünnepi műsor színvonalát emelte az iskola kamarakórusa Pernecker Csilla tanárnő vezényletével. Monostori Patrik szavalata tette teljessé az emlékezést.

Ebben az évben először köszönthettük a 60 éve érettségizett diákokat. Közülük vagy húszan jöttek el, még Svájcból is érkezett öregdiák.

Megható pillanatai minden találkozónak, amikor a jelenlegi diákok feltűzik a Tinódi-jelvényt az 50 éve érettségizett öregdiákoknak.

Az idei évben is sor került a végzős diákok díjazására. Az ÖDBK díjait ebben a tanévben Kucsera Melitta és Talabér Csaba 12.A osztályos tanulók, illetve Józsa Vivien és Szalai Máté 12.B osztályos tanulók kapták. A Medvegy Antal-díjat, amelyet hagyományosan az iskola legkiválóbb diákja kapja, van Waarden Franciska 12.B osztályos tanuló vehette át.

Az ünnepi megemlékezés a Kopjafa megkoszorúzásával fejeződött be.

van Waardenné Csete Ildikó
ÖDBK titkár

 

 

ÖDBK találkozó
2016.05.28.