« 2024. április »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Tinódi Gimnáziumért Alapítvány Kréta - elektronikus napló High-tech Biolabor
A+ A-
Diákolimpia Vas Megyei Döntő
3. helyen végzett a Tinódi Gimnázium Kosárlabda csapata

Kosárlabda 2015 döntő

Kosárlabda 2015 elődöntő

2015. március 9-én került megrendezésre a Kosárlabda Vas Megyei Diákolimpia amatőr csapatoknak kiírt döntője, ahova 4 csapat juthatott. A benevezett csapatokat 2 selejtező csoportra osztották, ahonnan az első 2 csapat juthatott a döntőbe. Iskolánk csapatának a decemberi és januári selejtezőben a körmendi Rázsó SZKI és a szentgotthárdi III. Béla SZKI csapatával kellett megharcolni a döntőbe jutáshoz. Ezt az akadályt sikeresen teljesítettük, a III. Béla SZKI mögött a 2. helyen végeztünk.  A másik csoportból a Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium Gépipari Szakközépiskola, ill. a Szombathelyi Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskola csapata jutott a döntőbe.

A döntő 2 fordulóból állt. Az első elődöntőben a Tinódi Sebestyén Gimnázium és Idegenforgalmi, Vendéglátói Szakképző Iskola a Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium Gépipari Szakközépiskolája ellen játszott és vereséget szenvedett, így bronzéremért játszhatott. A második elődöntőben a Szombathelyi Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskola csapata győzött. Így a bronzmérkőzésen újra összecsaptunk a III. Béla SZKI-val. Iskolánk csapatának harcos játékkal sikerült legyőzni őket, így a mi tanulóink nyakába akasztották a bronzérmet.

A csapat tagjai: Talabér Csaba, Kazmar Tamás, Juhász Árpád, Bíró Bence, Palkovics Máté, Kiss Gergő, Schlögl Robin, Szakál Erik, Bősze Bence, Wágner Zoltán, Hegyi Balázs, Monostori Patrik, Németh Tamás, edző: Haraszti Zsolt

A döntőben a Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium Gépipari Szakközépiskolája hosszabbításban harcolta ki a győzelmet, így ők képviselik megyénket az országos döntőben.

Megyei Döntő végeredménye:

  1. Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium Gépipari Szakközépiskolája
  2. Szombathelyi Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskola
  3. Tinódi Sebestyén Gimnázium és Idegenforgalmi, Vendéglátói Szakképző Iskola
  4. III. Béla Szakképző Iskola